Ons verhaal

BIOGRAFIE

Pienaar & Son is een kleine ambachtelijke boutique-distilleerderij in het centrum van Kaapstad, Zuid-Afrika, op een steenworp afstand van het Parlementsgebouw. Hoewel zij de traditionele methoden en de geschiedenis van distillatie meer dan waarderen, gaan zij niet blind mee met het idee 'ouder is beter'. De "Master Distiller" André Pienaar is pas 30 oud, de apparatuur is op lokatie en volledig met de hand gebouwd en de processen zijn gebaseerd op geavanceerde engineeringprincipes die zijn ontwikkeld door vader Pienaar; een genie met meer dan 40 jaar ervaring in de geavanceerde destilleer-technologie. Gezamenlijk vormen zij het brein achter de operatie, een ambachtelijke samensmelting van wetenschap en kunst.

"START A TRADITION"

Pienaars payoff -of propositie zo u wilt- is zowel een vast geloof in wat zij doen als een oproep tot actie.

André Pienaar omarmt het idee dat er altijd betere, innovatieve en spannende manieren zijn om dingen te doen of ideeën te ontwikkelen die tegen het romatische verleden  ingaan. "Ik wil mensen aanmoedigen om hun eigen leven te leiden. Niet om dingen altijd op één bepaalde manier te drinken, omdat hen wordt verteld dat dat de juiste manier zou zijn. Je moet experimenteren en je favoriete combinatie te vinden."

Het gaat ook verder met het lifestyle-imago dat Pienaar & Son in de komende jaren wil uitdragen. André: "Begin een traditie! Als dat voor jou nu betekent om op volle maan van Clifton Beach te duiken, of om elke zomer minstens één weekend alleen met je zoon te gaan kamperen. We willen dat ons merk je aanmoedigt om je eigen stempel op het leven te drukken en je eigen, individuele plezier te vinden. Die voldoening te vinden in dat moment en daar volop van te genieten. Ben uniek, net zoals ons merk dat zal zijn en zorg dat je altijd in staat bent en de motivatie vindt om je eigen weg te kiezen.

GESCHIEDENIS


André Pienaar voltooide in 2008 een dubbel major BSc in Chemie and Biochemie aan de Universiteit van Kaapstad. Daarna maakte hij carrière als frontman van Indie-rockband Ashtray Electric. Na 7 jaar touren, 3 albums, MK-awards en SAMA-nominaties, startte André Signpost Sound, een muziekproductiemaatschappij gespecialiseerd in films en commercials. "Ik raakte enigszins gefrustreerd door de branche en het werk met Advertising Agencies, terwijl ik tegelijkertijd aan het experimenteren was met een klein 20 liter distilleer vat die vanwege het werk van mijn vader nog thuis stond. Na enkele weken gin en whisky maken realiseerde ik me dat ik hier heel goed in kon zijn, mits ik de hulp van mijn vader kon blijven gebruiken."
Vader Schalk Pienaar ontwerpt al meer dan 40 jaar destillatieprocessen en apparatuur als chemisch ingenieur in Zuid-Afrika. Hij kwam tenslotte met het idee om samen een kleine boutique distellerderij in Kaapstad op te zetten.

Pienaar & Son werd opgericht in 2015 en begon in december 2017 met de handel.